PSV geeft voorsprong in slotkwartier weg en is uitgeschakeld in Europa

PSV is donderdag door een 1-2-nederlaag tegen Leicester City uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. De Eindhovenaren stonden bij rust nog wel met 1-0 voor, maar in de tweede helft maakte de Engelse ploeg het verschil.

De heenwedstrijd was in 0-0 geëindigd en kon het nog alle kanten op. Leicester City kreeg in de beginfase van de eerste helft de eerste mogelijkheid uit een corner. Uit een corner kopte Jonny Evans gevaarlijk in, waarna ploeggenoot Wesley Fofana de bal voorlangs kopte. Nadat het eerste gevaar van de Engelse ploeg was beëindigd kwam PSV beter in de wedstrijd. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een uitstekende kans via Mario Götze, alleen dankzij een prachtige redding van doelman Kasper Schmeichel wist hij de 1-0 te voorkomen.

Daarna kreeg Leicester City weer een goede kans om de score te openen. Harvey Barnes werd uitstekend diep gestuurd, alleen ging hij voor eigen succes in plaats de vrijstaande James Maddison aan te spelen. De inzet van Barnes zou voorlangs gaan. Daarna was het weer aan PSV. Leicester City ging in de opbouw knullig in de fout. Youri Tielemans leverde bal in bij Götze, waarna de Duitse middenvelder Eran Zahavi bediende, die vervolgens uit een moeilijke hoek raak schoot.

De Engelsen waren in het restant van de eerste helft enkele keren dicht bij de gelijkmaker, vooral via Maddison. Jordan Teze haalde een inzet van hem van de lijn en vlak voor rust was de middenvelder ook nog dreigend, maar PSV ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor PSV, al kreeg het ook zelf nog een aantal mogelijkheden op de 2-0 via Joey Veerman en Zahavi. Na ruim een uur spelen had invaller Patson Daka de 1-1 op zijn voeten, maar gelukkig voor PSV wist hij geen doel te treffen. De gelijkmaker zou alsnog vallen, maar even daarvoor had Ibrahim Sangaré een enorme kans gemist. Maddison zorgde voor de 1-1 na een goede actie van van Ayoze Pérez.

Leicester City geloofde steeds meer in hun kansen om het in de 90 minuten te beslissen en het zou de Engelse uiteindelijk ook lukken. Vlak na de 1-1 wist PSV-doelman Mvogo met een goede redding nog de 1-2 te voorkomen, maar niet veel later zou die alsnog vallen. Ricardo Pereira scoorde in de rebound na een mooie aanval en zorgde daarmee in de 88ste minuut voor de 1-2. In de resterende minuten moest PSV op zoek naar de gelijkmaker, maar gevaarlijk werd het niet, waardoor het voor PSV in de kwartfinales eindigt.