Byron pakt overtuigende NASCAR-zege op Paperclip in Martinsville

Voor de raceliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want op de Martinsville Speedway stond weer een race in de NASCAR Cup Series op het programma. Het was duwen en trekken op The Paperclip, hoewel het nog wel minder heftig was dan in voorgaande jaren vaak het geval was.

Chase Elliott en Aric Almirola vertrokken vanaf de eerste rij, voor Cole Custer en Chris Buescher op rij twee en William Byron met Kevin Harvick op rij drie. Er gebeurde niet heel veel in de eerste stage: Elliott pakte die met overmacht, voor Byron en Custer.

Ook stage twee was niet al te enerverend en verliep weer op grofweg dezelfde manier: Elliott won de stage, Byron werd tweede, dit keer met Joey Logano op de derde plek. Het ging ook daarna allemaal z'n gangetje, tot Denny Hamlin met een kleine negentig ronden te gaan stil kwam te vallen en voor een caution zorgde.

De leiding was ondertussen al een tijdje in handen van Byron, die bij de herstart Logano naast zich had. Austin Dillon en Ryan Blaney reden achter hen, Elliott was teruggezakt naar de dertiende plek. Een paar ronden voor het einde zorgde een van de achterblijvers voor een caution, waardoor Byron's opgebouwde voorsprong verdween.

Bij het begin van de twee ronden durende overtime reden Byron en Logano voorop, maar de dikverdiende zege van Byron kwam niet meer in gevaar. Logano werd tweede, voor Dillon en Blaney - Elliott moest genoegen nemen met de tiende plek.