Bautista pakt leiding in World Superbikes-kampioenschap na openingsweekeinde

Voor de motorliefhebbers keren we nog even terug naar de zondag, want op Motorland Aragon werd het seizoen in het World Superbikes-kampioenschap geopend. Na de races in Spanje komen de heren eind volgende week in actie in Assen, dan hopelijk weer mét Michael van der Mark.

Superpolerace
Yamaha-coureur Toprak Razgatlioglu vertrok vanaf de poleposition, met Alvaro Bautista (Ducati) en Jonathan Rea (Kawasaki) naast zich en hun teamgenoten Michael Rinaldi (Ducati), Alex Lowes (Kawasaki) en Andrea Locatelli (Yamaha) op de tweede rij.

Bautista kende een goede start en pakte de leiding, voor Razgatlioglu en Rea. De Spanjaard sloeg een klein gaatje, terwijl Rinaldi zich in de spannende strijd om de tweede plek mengde. Even zette hij zijn Ducati op de tweede plek, maar Rea sloeg in de voorlaatste ronde terug.

Bautista's overwinning kwam niet in gevaar, Rea hield de tweede plek vast en Razgatlioglu ging in de laatste paar bochten toch nog langs Rinaldi naar de derde en laatste podiumplek.

Race twee
De uitslag van de superpolerace vormde de startgrid voor de tweede reguliere race, waarbij Rea vroeg de leiding pakte. De Ducati's van Bautista en Rinaldo volgden, voor Razgatlioglu, Lowes en Axel Bassani. Na een klein foutje leverde Rea in één klap drie posities in, maar hij haakte wel aan bij Razgatlioglu.

Bautista sloeg een klein gaatje, Rea knokte zich terug langs Razgatlioglu en Rinaldi en deed een poging om zich terug naar de leidende Ducati te knokken. Dat lukte niet: Bautista won en nam de leiding in het WK in handen, Rea en Razgatlioglu completeerden het podium.