FOK! Wat een weer: de lente is terug

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag zijn er perioden met zon maar komen er van tijd tot tijd ook dikkere wolkenvelden voor. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot rond 20°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuidoostelijke wind. In de avond draait de wind naar een zuidelijke richting en neemt deze landinwaarts af naar zwak.

De nacht naar woensdag start overwegend helder. In de loop van de nacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en kan er later in Zeeland een enkele spat regen vallen. De minima liggen rond 9°C. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig.

Woensdag is er meer bewolking en is er slechts af en toe ruimte voor de zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog, mogelijk ontstaat er in de loop van de middag in het zuidoosten een bui. Het wordt rond 12°C langs de noordwestkust tot lokaal nog 20°C in het zuidoosten. De westenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

De zon gaan we veel zien deze week zodat het Kooijmanpark in Purmerend weer opdroogt (Foto: Pukeko)
De zon gaan we veel zien deze week zodat het Kooijmanpark in Purmerend weer opdroogt (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!