Evans slaat dubbelslag in Formule E-weekeinde Rome

We keren nog even terug naar de loop van zondagmiddag, want in de straten van Rome werd de tweede race van het weekeinde in de Formule E afgewerkt. De vijfde race van het seizoen was weer een mooie en ook nu duurde het lang voor de posities een beetje in de plooi lagen.

Op poleposition stond Jean-Eric Vergne, met Jake Dennis naast zich en André Lotterer met Mitch Evans op de tweede rij. Robin Frijns vertrok achter Sam Bird vanaf de zesde plek, kampioen Nyck de Vries moest het doen met een dertiende plek op de startgrid na een gridstraf van drie posities.

De top-6 bleef in de openingsfase gelijk, maar na een kleine tien minuten begon er geknokt te worden, te beginnen met een aanval van Lotterer op Dennis. Evans nam beiden te grazen en schoof door naar de tweede plek, met nog een half uur te racen.

Antonio Giovanizzi ging in de rondte en viel stil, waardoor de safety car de baan voor een korte tijd betrad. Kort daarop pakte Evans de leiding over, terwijl Frijns de vijfde plek over wist te nemen van Bird. Dennis ging in de fout en zakte wat plekken terug, waardoor Frijns plek vier in beslag nam.

Stoffel Vandoorne was de volgende die naar voren kwam: hij pakte Bird, die echter snel terug kon slaan. Frijns werkte zich met zijn Attack Mode langs Lotterer en nam ook Vergne soepel te grazen, een paar bochten later al gevolgd door een succesvolle aanval op leider Evans.

Lotterer zette zijn Attack Mode later in en werkte zich via Evans en Frijns naar de leiding. Kort daarop stond Alexander Sims stil, waardoor de safety car de baan weer op kwam. Ook dat duurde niet al te lang en met Lotterer, Frijns, Evans, Vergne, Bird en Vandoorne op kop kon er weer geracet worden.

Met een strak getimede inzet van Attack Mode werkte Evans zich in razend tempo naar de leiding, waarbij hij nog vijf minuten met extra kracht kon rijden. Vergne ging ondertussen voorbij Lotterer, Frijns duelleerde met Vandoorne om de vierde plek.

Een door Nick Cassidy veroorzaakte safety car-situatie was snel opgelost en er kon nog één ronde geracet worden. De tweede overwinning op rij voor Evans kwam niet meer in gevaar, Vergne en Frijns completeerden het podium. De Vries werd na een tijdstraf uiteindelijk vijftiende.