Masia wint Moto3-race COTA na mooie strijd in slotronde

De Grand Prix van de Verenigde Staten in de motorsport is zondagavond afgerond met de race in de Moto3. De jongelingen maakten er weer een mooie race van, waarbij lange tijd totaal niet duidelijk was wie er voor de winst kon gaan.

Andrea Migno vertrok vanaf poleposition en ook Dennis Foggia en Xavier Artigas stonden op rij één. De tweede startrij werd gevormd door Deniz Öncü, Jaume Masia en Diogo Moreira, voor Daniel Holgado, Kaito Toba en Ayumu Sasaki.

Öncü pakte de leiding bij de start, Moreira volgde en Migno zat achter het Turks-Braziliaanse duo, voor Artigas, Toba, Foggia, Masia en Holgado. In de eerste ronden nam Moreira de eerste plek over, ook Artigas reed even op kop en Öncü nam die positie eveneens een tijdje in beslag.

Vanaf de vijfde plek schoof Holgado snel onderuit, kort nadat ook WK-leider Sergio Garcia op de grond lag. Ook Masia kwam zich halverwege de race aan het front melden, net als Sasaki een rondje later en Foggia nog weer iets later.

Met nog zes ronden te gaan was er een kopgroep over van nog zeven coureurs: Masia, Foggia, Moreira, Migno, Sasaki, Öncü en Artigas. Bij het indraaien van de laatste ronde schoof Moreira vanuit de kopgroep onderuit, de rest knokte om de winst.

Migno leek even op weg naar de overwinning, Masia ging er echter voorbij en ook Foggia viel weer aan. Migno's poging mislukte en dus ging de overwinning naar Masia, voor Foggia en dan Migno, met Sasaki, Öncü en Artigas nog in de top-6.