Eerste Moto2-zege voor Arbolino, Bendsneyder dik in de punten

De Grand Prix van de Verenigde Staten in de Moto2 heeft voor de nodige valpartijen gezorgd. Op het Circuit of the Americas in Texas deden de Nederlanders het best aardig, hoewel dat niet in beide gevallen tot het einde door kon gaan.

De poleposition was uitgerekend voor de Amerikaan Cameron Beaubier, voor Celestino Vietti en Aron Canet. Op de tweede rij stonden Tony Arbolino, Albert Arenas en Jake Dixon, met Jorge Navarro, Fermin Aldeguer en Sam Lowes op rij drie - Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek twaalf, Zonta van den Goorbergh stond op de 22e startplek.

Na de eerste paar bochten had Vietti de leiding in handen, voor Arbolino, Canet en Beaubier, maar nog een paar bochten verder lagen er ineens een paar op de grond: in het middenveld schoven Lowes, Aldeguer, Gabriel Rodrigo, Somkiat Chantra en helaas voor de Nederlandse fans ook Van den Goorbergh tegen het asfalt, waarbij iedereen op het oog wel redelijk zonder kleerscheuren weg kon wandelen - aanstichter was Chantra, die Lowes onderuit torpedeerde en zo een kettingreactie ontketende.

Kort daarop was het toptalent Pedro Acosta die vanaf de vijfde plek onderuit ging en daar bleef het niet bij: in ronde vijf lag Vietti vanaf plek twee op het asfalt. De leiding was inmiddels in handen van Canet, voor Arbolino en Dixon, met Ai Ogura, Marcel Schrötter en Beaubier daar weer achter en Bendsneyder op de tiende stek.

Richting de helft van de race was het foutenfestijn nog niet voorbij: Canet, de leider in de race, was de volgende die het asfalt van dichtbij bekeek. Arbolino ging zo naar de leiding, Dixon en Ogura volgden op gepaste afstand en duelleerden om de tweede plek, ruim voor Schrötter. Beaubier hield plek vijf vast, Navarro reed op zes en Bendsneyder had de zevende plek in handen.

Arbolino werd niet bedreigd en reed naar zijn allereerste Moto2-overwinning, Ogura schudde Dixon van zich af en pakte de tweede plek, terwijl de Brit het podium completeerde. Beaubier ging in de laatste ronde voor eigen publiek onderuit en pakte dus níet zijn beste resultaat ooit, Schrötter werd vierde, voor Navarro, Jeremy Alcoba en Bendsneyder.