Uitslag Zwolle - AZ

PEC Zwolle is niet langer de nummer laatst in de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder zorgde voor een stunt door thuis met 2-1 van AZ te winnen.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen en stond het dan ook bij rust 0-0. In de tweede helft viel al na zes minuten een doelpunt en daar zorgde Gervane Kastaneer voor. De aanvaller kopte een voorzet van Djavan Anderson binnen. Het was voor Kastaneer zijn eerste competitiedoelpunt sinds 2019.

Ook na de 1-0 van Zwolle bleef AZ teleurstellen. Toch kwam het dankzij Pangelis Pavlidis langszij. Hij legde Bram van Polen bij de achterlijn in de luren en schoot vervolgens hard in de verre hoek binnen. De beide ploegen leken de punten te moeten delen, maar vijf minuten later kon het thuispubliek juichen. Daishawn Redan maakte de 2-1 en zorgde daarmee voor de drie punten van Zwolle. Door de zege stijgt PEC Zwolle naar de zestiende plaats.

Voor AZ is de nederlaag een flinke streep door de rekening. De ploeg van Pascal Jansen blijft vijfde, terwijl de vierde stek waarschijnlijk goed genoeg is voor Europese plaatsing zonder het spelen van play-offs.

PEC Zwolle

2 - 1

AZ

 51' Kastaneer
 86' Redan
   81' Pavlidis
 
 Gele kaart: , Wijndal, (AZ)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.876
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
v.Polen
Nakayama
De Wit
Anderson
v.d.Belt (v.Wermeskerken/90)
Redan
Clement (Strieder/77)
Paal
Kastaneer
Darfalou (v.d.Werff/90)
  Vindahl Jensen
Witry (Sowah/58)
Beukema
Hatzidiakos
Wijndal
Midtsjö (Reijnders/81)
De Wit (Aboukhlal/75)
Clasie
Sugawara
Pavlidis
Karlsson