Verstappen teleurgesteld: "Het is gewoon slecht"

Max Verstappen heeft een toch al moeizaam raceweekend in Melbourne in mineur afgesloten. De wereldkampioen kon niet of nauwelijks strijden om de overwinning maar leek wel op een tweede plaats af te stevenen toen hij door problemen met zijn bolide de strijd moest staken. Met twee uitvalbeurten in drie wedstrijden is er veel werk aan de winkel volgens de Nederlander.

"Het is gewoon slecht. Ik weet niet wat ik er van moet maken op dit moment, maar er is veel werk aan de winkel. Wat het probleem is, weet ik nog niet. We krijgen zo de auto terug en dan zullen we het zien. Maar, over het algemeen was het gewoon geen goede dag vandaag, want we hadden geen kans. We hadden niet echt de snelheid en op beide bandencompounds hadden we te veel slijtage, dus ik moest veel meer mijn banden managen om de race uit te rijden. Desondanks leek het een makkelijke P2 te worden. Ik wist dat ik Charles niet kon aanvallen en het had dus geen zin om te proberen de druk op hem op te voeren, maar uiteindelijk zijn we niet eens gefinisht, dus het is erg frustrerend en onacceptabel", aldus de Red Bull-coureur na de wedstrijd, zo lezen we op Verstappen.nl.

Vlak voor de wedstrijd werd er nog aan de wagen van Verstappen gewerkt, dus de uitvalbeurt komt niet geheel onverwacht voor de Nederlander. "Ik wist dat er een probleem was. Het was al een vraagteken of we de race konden finishen, maar als je voor de titel wil strijden mogen dit soort dingen niet gebeuren."

Door de tweede uitvalbeurt in korte tijd is titelprolongatie voorlopig uit het zicht. "Ik wil nog niet eens denken aan het kampioenschapsgevecht op dit moment. Het is veel belangrijker om races te finishen. We zijn twee keer uitgevallen in drie wedstrijden dus we liggen al ver achter", aldus Verstappen.

Verstappen teleurgesteld: "Het is gewoon slecht" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen teleurgesteld: "Het is gewoon slecht" (Getty Images / Red Bull Content Pool)