Formule E-podium Frijns in Romeinse straten, Evans wint

In de straten van Rome is zaterdagmiddag de eerste van twee Formule E-races aldaar afgewerkt. Het leverde flinke knokpartijen op om vrijwel elke positie, hoewel de zege in de slotfase niet echt meer bevochten werd.

De poleposition was voor Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne, met Robin Frijns van Envision naast zich, kampioen Nyck de Vries (Mercedes) op de derde plek en Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) op plek vier, voor diens teamgenoot Jean-Eric Vergne en Jake Dennis van Andretti.

Vandoorne, Frijns, De Vries, Da Costa, Vergne en Dennis behielden hun posities bij de start, in het achterveld ging het allemaal wat minder soepel: Oliver Rowland kwam dwars op de baan te staan en Maximilian Günther raakte ook de barrières.

Met een klein half uur te gaan werden de Attack Modes voorin geactiveerd, waarbij Da Costa naar voren schoof - Frijns ging ondertussen voorbij Vandoorne. Na tien minuten volle bak knokken had Frijns de leiding, voor Vandoorne, De Vries, Vergne, Dennis, Mitch Evans en Da Costa, maar het was verre van voorbij.

Bij het volgende rondje Attack Mode ging Vandoorne voorbij Frijns, maar de Nederlander sloeg terug en ook Evans ging gelijk voorbij Vandoorne. Evans had zijn Attack Mode nog open staan en kon zo soepel voorbij Frijns, waarna hij nog anderhalve minuut de tijd had om een gat te slaan.

Frijns kreeg het zwaar en zakte in een paar ronden terug naar de vierde plek, terwijl Evans de leiding vast bleef houden. Vandoorne en Frijns reden voorbij Dennis naar plek twee en drie, terwijl Dennis al een tijdstraf van vijf seconden aan de broek had vanwege een eerdere schermutseling.

Vandoorne hield plek twee ronde na ronde vast in de slotfase, maar stond onder flinke druk. Frijns wist hem in de voorlaatste ronde eindelijk te verschalken, Vergne en Edoardo Mortara begonnen het ook te proberen - Evans was ondertussen ver weg gereden en kon relatief rustig richting de winst rijden.

Evans pakte de overwinning, Frijns reed naar de tweede plek en Vandoorne hield vol voor de derde positie. Vergne, Sam Bird en Da Costa grepen er naast, De Vries viel met een probleem ver terug en finishte uiteindelijk zelfs niet.