Verstappen: "Hele weekend niet heel fijn gevoeld in de auto"

Ondanks de tweede startplek voor de Grand Prix van Australië is Max Verstappen ontevreden. De Red Bull-coureur lijkt maar niet de goede balans te vinden in zijn bolide. Hij hoopt voor de race zijn wagen nog te kunnen verbeteren.

"Ik heb me tot nu toe al het hele weekend niet heel fijn gevoeld in de auto. Het ging alle kanten op. Er is geen enkele ronde geweest waarin ik me wel echt zelfverzekerd voelde. We krijgen het ’t hele weekend niet voor elkaar om echt een goede balans te vinden. Dat geeft dan ook geen vertrouwen om echt te pushen. Ik ben natuurlijk blij om tweede te staan, maar als team zijnde willen we ook meer. We gaan proberen om dit te analyseren", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Gedurende de kwalificatie probeerde Verstappen met zijn team diverse dingen aan de 'set up' van de wagen te veranderen. "Dat werkte dan voor de ene bocht wel maar dan blokkeerde ik weer in een andere bocht. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Dat is natuurlijk jammer. Maar dat is eigenlijk het hele jaar al een beetje het probleem. Daar moeten we gewoon aan blijven werken."

De Red Bull-coureur hoopt nog vooruitgang te boeken met zijn bolide in aanloop naar de race. "We moeten proberen om die kleine dingetjes te verbeteren. Dan weet ik ook zeker dat we er weer beter voor staan. Ik denk ook dat het gat van vandaag het niet helemaal is, we hadden vanuit onze kant gewoon geen lekker gevoel in de auto. In de race zal alles wel een beetje meer stabiliseren. Dus dan gaat het vast wel. Maar ik wilde in de kwalificatie ook graag vooraan staan. Maar ja, nu moeten we één auto inhalen", aldus Verstappen.