Leclerc snelste voor Verstappen tijdens eerste dag GP van AustraliŽ

In de vroege Nederlandse ochtend werden de eerste rondjes verreden op het vernieuwde circuit van Melbourne. Max Verstappen worstelde in de eerste vrije training erg met zijn wagen maar na wat aanpassingen voelde zijn Red Bull-bolide beter aan. Charles Leclerc was de snelste van de eerste dag van de Grand Prix van Australië voor Verstappen en zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz.

De eerste vrije training was een kleine ontdekkingstocht voor de coureurs op de vernieuwde baan in Melbourne. Het circuit waar de Formule 1 de afgelopen jaren niet racete door de coronacrisis, is aanmerkelijk sneller geworden. In de Australische ochtend werd de sessie enkele keren stilgelegd. Zo verloor Sergio Perez een onderdeel van zijn wagen en Leclerc belandde na een proefstart in de grindbak. Aan het einde van de sessie werd de lijst met snelste tijden aangevoerd door de Ferrari's, gevolgd door de Red Bull-wagens.

Voor het eerst dit seizoen was Sebastian Vettel van de partij, de Duitser is weer hersteld van een coronabesmetting. De Duitser moest zijn eerste training staken met motorproblemen waarna bij zelf het blussen op zich nam. Zijn terugrit naar de pits op een scooter leverde hem een boete op.

Aan het begin van de tweede vrije training werd duidelijk dat zowel Fernando Alonso als Yuki Tsunoda de derde verbrandingsmotor van het seizoen in hun auto kregen. Daarmee zitten ze nu al aan het maximum aantal motoren dat ze straffeloos mogen gebruiken. Aan het einde van de tweede trainingssessie leek Verstappen de ergste problemen van de ochtendsessie overwonnen te hebben en zette uiteindelijk de tweede tijd neer achter Leclerc. Sainz zette de derde tijd van de dag neer gevolgd door Alonso en Perez.