Sterke Kristoff soleert naar winst in waaiereditie Scheldeprijs

Alexander Kristoff heeft de Scheldeprijs gewonnen. De Noorse renner van het Belgische Intermarché–Wanty–Gobert reed weg uit een grote kopgroep en kwam vervolgens solo aan in Schoten. Danny van Poppel sprintte naar de tweede plaats, voor Sam Welsford.

De 194 kilometer lange koers met finish in Schoten werd gekenmerkt door de harde wind. Snel na de start viel het peloton in waaiers uit elkaar. Topfavoriet Fabio Jakobsen had de slag gemist samen met zijn ploeggenoten en Quick-Step Alpha Vinyl. Ze probeerde het gat te dichten naar de eerste waaier, maar dichter dan een halve minuut zouden ze niet komen.

De winnaar zat in de eerste waaier, en ook daarin zaten genoeg snelle mannen. Jasper Philipsen, Tim Merlier en Sam Bennett waren mee. Ook de Nederlanders Casper van Uden en Danny van Poppel zaten mee in de eerste waaier, maar van een sprint zou het nooit komen. Want op de laatste kasseistrook op zeven kilometer van de streep reed Kristoff weg uit de kopgroep en zou vervolgens solo winnen. In de achtergrond sprintte Van Poppel nog naar een tweede plaats.