Dronebeelden uit Bucha tonen executie burger door soldaten

In de kwestie over de Bucha-gruweldaden publiceerde de New York Times opnieuw beelden, ditmaal van een burger die wordt gedood door Russische soldaten. Op de video is te zien hoe een burger met zijn fiets door Bucha gaat en op een straathoek wordt neergeschoten door geweervuur vanuit twee Russische gepantserde voertuigen zo meldde de krant.

De video van eind februari is afkomstig van het Oekraïense leger en werd onafhankelijk geverifieerd door de New York Times. Nadat de Russische troepen zich hadden teruggetrokken, werd het lichaam van de man uiteindelijk gevonden op de exacte plek als waar hij in de video beschoten werd.

Gisteren heeft de "New York Times" satellietbeelden van Bucha gepubliceerd. Hun datum-overlays laten zien dat de stoffelijke overschotten van verschillende mensen medio maart al op straat lagen - voordat de Russische troepen vertrokken. De wreedheden die in het weekend ontdekt werden na de terugtrekking van de Russische troepen veroorzaakten internationale verontwaardiging.

Zie ook: Satellietbeelden: lichamen lagen al op straat in Bucha voor vertrek Russen