Kamer teleurgesteld over briefing mondkapjes deal, De Jonge doet mee aan debat donderdag

De Tweede Kamer is teleurgesteld over de technische briefing die Deloitte heeft gegeven over de omstreden mondkapjesdeal. De onderzoekers hebben geen enkel tipje van de sluier opgelicht over de inhoudelijke bevindingen van het onderzoek. De Kamer wil feitelijke informatie om donderdag het debat over de deal te kunnen voeren, maar is van een koude kermis thuisgekomen.

Zo is het nog steeds niet duidelijk wat de bemoeienis van minister Hugo de Jonge is geweest bij de deal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. De Jonge was in die tijd minister van VWS, maar niet verantwoordelijk voor de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes. Meer hierover bij Skipr.

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) is bereid donderdag mee te doen aan het debat over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. Dat heeft De Jonge aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp laten weten, zegt De Jonge op Twitter.

De Jonge stelt dat het 'staatsrechtelijk ongebruikelijk is' om aan het debat mee te doen, aangezien hij momenteel geen minister van Volksgezondheid meer is. Maar hij “hecht er aan om de vragen die zijn opgekomen zelf te beantwoorden en de context te kunnen toelichten”. Zo meldt Skipr.