Roglic wint openingstijdrit in Ronde van het Baskenland

Primoz Roglic heeft de openingstijdrit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma mocht als laatste een tijd neerzetten in Hondarribia en zou de snelste tijd neerzetten vlak voor Remco Evenepoel, die even daarvoor de toptijd had genoteerd. Roglic is ook de eerste leider in de Baskische rittenkoers.

Adam Yates zette in de openingstijdrit de eerste richttijd neer. De Britse klassementsrijder van Team Ineos reed een knappe tijd en klokte na tien minuten en zes seconden neer. Zijn ploeggenoot Geraint Thomas was aan de meet net wat sneller dan Yates. Alexandr Vlasov was de eerste volgende die in de buurt kwam van de tijd van Thomas, maar aan de meet was hij 23 honderdsten van een seconde te langzaam.

Remi Cavagna zorgde voor een nieuwe toptijd. De Franse tijdritspecialist was twee seconden sneller dan Thomas en hij mocht even hopen op een ritzege in de Ronde van het Baskenland. Alleen Remco Evenepoel en Primo¸ Roglič leken Cavagna nog te kunnen bedreigen voor de ritzege. Bij het eerste tussenpunt was al duidelijk dat Evenepoel sterk onderweg was en was maar liefst acht seconden sneller bij het eerste tussenpunt. Aan de finish had de jonge Belg zijn voorsprong zelfs uitgebouwd naar elf seconden.

Roglic was inmiddels ook vertrokken en wist de snelle tussentijd van Evenepoel te benaderen. De Sloveense titelverdediger gaf aan het enige meetpunt een halve seconde toe op de jonge Belg, maar in het tweede deel van de tijdrit was Roglic duidelijk de snelste en won de tijdrit met vijf seconden voorsprong.

.