FOK! Wat een weer: april compenseert maart

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!  

Dat is even wat anders dan de maand maart he? Het leek wel een dag in november. Alleen op de Wadden hebben ze nog even de zon gezien, maar voor de rest van het land bleef het wolkendek helemaal gesloten. Een tegenvaller was wel dat de regen niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan. De prognose was zo'n 10 tot 20 mm. Tot mijn teleurstelling is er slechts 7 mm gevallen. Vér ondermaats dus. Alleen op de Wadden viel er méér dan 10 mm. Daar was ook de meeste neerslag verwacht, maar ook dat was duidelijk onder de prognose. 

Vorige week was ik door het dolle heen. Consequent zat er tot 15 april ruim 100 mm in de koker. Daar zijn in de laatste modellen nog maar 25 mm van over. De meeste nattigheid is nu verplaatst naar het zuidoosten. Maar met zo'n 50 mm is ook daar de hoeveelheid aardig naar beneden bijgesteld. 

Droog blijft het deze week zeker niet, maar een waterballet lijkt het dus ook niet te gaan worden. Op veel zon hoeven we overigens ook niet te rekenen.

Donderdag lijkt tamelijk winderig en nat te worden, maar ook nu lijkt zich dat een stuk zuidelijker te gaan afspelen.

Het enige wat zeker is, is dat het beslist niet warm gaat worden.

Actueel zien we de komende 24 uur weinig verandering. Het blijft bewolkt en er valt af en toe regen of motregen. Ik denk dat ook vandaag de hoeveelheden minder zullen zijn dan de 10 mm die in de uitvoer staat. Verder staat er een wind uit westelijke richting en die is matig tot vrij krachtig. Het kwik is wel verschillend: in het noordoosten is 8 graden het maximale, terwijl in Zeeland de 12 gradenh haalbaar is. 

Ook de dagen daarna blijven wisselvallig, maar dus minder nat dan verwacht.

Tot ziens maar weer!  

Een wolkje en zon (Foto: Charged)
Een wisselende bewolking zagen we in de omgeving van Haps. Veel activiteit in de lucht. (Foto: Charged) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!