Moto2-race Argentinië prooi voor Vietti, Bendsneyder ruim in de punten

De Grand Prix van Argentinië in de Moto2 heeft weer eens wat Nederlandse punten opgeleverd. De strijd om de overwinning was uiteindelijk wat minder spannend, maar al met al was de race op het Autódromo Termas de Rio Hondo weer uitstekend.

De poleposition was voor het eerst voor toptalent Fermín Aldeguer, die Augusto Fernandez en Tony Arbolino naast zich had. Rij twee werd gevormd door Albert Arenas, Jake Dixon en Celestino Vietto, op rij drie stonden Somkiat Chantra, Ai Ogura en Bo Bendsneyder en de tweede Nederlander, rookie Zonta van den Goorbergh, stond zeer knap op plek veertien.

Al in de eerste bocht schoof Fernandez na een slechte start onderuit, samen met Manuel Gonzalez, terwijl Bendsneyder en Van den Goorbergh prima vertrokken en Aldeguer de leiding in handen nam, voor Vietti en Arbolino. In ronde twee ging Van den Goorbergh ook onderuit, waarmee zijn eerste puntenfinish in het water viel.

Vietti nam de eerste plek snel over van Aldeguer, waarna ze wat afstand namen van Chantra, die een door Aron Canet en Arbolino geleidde groep achter zich aan had. Na zeven ronden ging Aldeguer er met een harde klap af, na een tik van Vietti. Chantra voegde zich bij de leider en nam plek één zelfs even over, maar moest al snel toch weer wat afhaken.

Met vier ronden te gaan reed Vietti voorop, Chantra volgde en Ogura streed met Canet om de derde plek. De overwinning ging zo uiteindelijk met overtuiging naar Vietti, Chantra was dolgelukkig met plek twee en Ogura klopte Canet in de strijd om de derde podiumplek. Bendsneyder reed een keurige race en sleepte een prima negende plek binnen.