Weer een wolf gefilmd in de bebouwde kom: moeten we ons zorgen maken?

Afgelopen dinsdag liep er in alle vroegte een wolf op de weg tussen Wapenveld en Wezep. De filmer rijdt er met zijn auto achter en het dier lijkt nerveus weg te vluchten en te verdwijnen uit het schijnsel van de koplampen. Is een wolf in de bebouwde kom reden tot zorg? Lees meer bij Omroep Gelderland.

Volgens wolvenkenner Glen Lelieveld zijn er meer wolven in Nederland en zullen we ze dus vaker tegenkomen: "We hebben al vaker gezien dat wolven wandeltochtjes maken door bewoond gebied. Vooral in de avond of nacht. Dan is het rustig op straat. Meestal keren ze na zo'n tocht weer terug naar hun eigen gebied. Dat weten we door de genetische sporen die we uit de gevonden drollen halen."

Op de vraag wat men moet doen als ze toch een wolf in hun buurt zien antwoordt Lelieveld: "Heel blij zijn", reageert de wolvenkenner. "En proberen het te filmen. Mensen die een wolf gespot hebben, noemen het allemaal een bijzondere ervaring. Het is niet spannend, want de wolf loopt zo bij je weg. Maar blijf wel op afstand."