Kremlin: de Westerse geheime diensten begrijpen Poetin niet

Het Kremlin heeft de westerse inlichtingenrapporten dat de Russische president Vladimir Poetin verkeerd zou worden geïnformeerd over de situatie in Oekraïne verworpen. "Het blijkt dat noch het ministerie van Buitenlandse Zaken, noch het (Pentagon) enige echte informatie hebben over wat er in het Kremlin gebeurt", zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tegen het agentschap Interfax. "Ze begrijpen gewoon niet wat er in het Kremlin gebeurt. Ze weten het niet. Ze begrijpen president Poetin niet. Ze begrijpen de mechanismen van beslissingen niet. Ze begrijpen de stijl van ons werk niet."

Peskow voegde toe: "Dit is niet alleen jammer. Het baart ons zorgen. Want zo'n compleet misverstand leidt alleen maar tot verkeerde beslissingen, tot roekeloze beslissingen met zeer slechte gevolgen."

Verschillende westerse inlichtingendiensten hebben gisteren gemeld dat Poetin niet juist zou worden geïnformeerd door zijn adviseurs over de oorlog in Oekraïne. Ze zouden te bang zijn om hem de waarheid te vertellen, zei het hoofd van de Britse inlichtingendienst GCHQ, Jeremy Fleming. De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie, John Kirby, zei dat het een punt van zorg zou zijn als Poetin verkeerd of niet juist geïnformeerd zou zijn.