Horner: "F1 moet kijken naar plaatsing DRS na Jeddah"

De plaatsing van het DRS-detectiepunt in de laatste bocht zorgde voor een opvallend kat-en-muisspel tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië. Hoewel zijn coureur als winnaar uit de bus kwam, vindt Christian Horner dat de Formule 1 onderzoek moet gaan doen naar het meetpunt om soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

Het gevecht in de slotfase tussen Max Verstappen en Charles Leclerc was opzienbarend te noemen. Beide coureurs haalden alles uit de kast om hun concurrent als eerste over het DRS-meetpunt te laten rijden. Nadat de Monegask opzettelijk vertraagde om de Nederlander als eerste voorbij het detectiepunt te laten, kon de Ferrari-coureur op het rechte stuk gelijk toeslaan en de koppositie heroveren. Toen Verstappen eenmaal bekend was met de tactieken van Leclerc paste hij hetzelfde trucje toe en nam hierdoor definitief de leiding over op start/finish.

"De nieuwe reglementen zijn zeer bemoedigend. De afgelopen races hebben we Verstappen en Leclerc elkaar wel tien keer zien passeren. Het is geweldig racen en tevens een bewijs dat de coureurs elkaar beter kunnen volgen", vertelt de Red Bull-teambaas opgetogen.

Toch is Horner minder enthousiast over de gespeelde spelletjes rondom het DRS-punt: "De DRS was zo krachtig dat er een kat-en-muisspel ontstond tussen de coureurs. Hierdoor gingen ze vroegtijdig remmen en accelereerden ze zelfs in de bochten. Ik denk dat we in de toekomst naar het DRS-detectiepunt moeten kijken. Dit soort situaties moet je willen vermijden".

Het DRS-meetpunt zorgde voor een opvallend schouwspel (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Het DRS-meetpunt zorgde voor een opvallend schouwspel (Getty Images / Red Bull Content Pool)