Sterke slotfase levert Nederlands elftal gelijkspel op tegen beter Duitsland

Het Nederlands voetbalelftal heeft de oefeninterland tegen Duitsland gelijkgespeeld. In de Johan Cruijff Arena werd het 1-1.

Het Nederlands elftal begon tegen Duitsland met enkele wijzigen in de basis. Tyrell Malacia en Donyell Malen kregen ditmaal de voorkeur boven Nathan Aké en Steven Bergwijn. Bondscoach Louis van Gaal begon voor de rest met dezelfde elf als tegen Denemarken. Oranje had het in de eerste helft moeilijk tegen Duitsland en was dan ook de onderliggende partij. De Duitsers waren het meest dreigend en via Timo Werner was Duitsland dicht bij de openingstreffer. De aanvaller zag zijn kopbal echter op de kruising eindigen. Bij Nederland was Malen het meest dreigend. De aanvaller kreeg enkele kansjes, maar die waren niet besteed aan de aanvaller. Op slag van rust kwam Duitsland op voorsprong. Thomas Müller kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten, waarna hij vervolgens knap hard raak schoot.

Oranje was ook na rust de onderliggende partij, maar na een dubbele wissel met Steven Bergwijn en Davy Klaassen voor Malen en de onzichtbare Steven Berghuis, veranderde dat. Tien minuten na de invalbeurt van Bergwijn schoot de aanvaller van dichtbij hard raak. Na de gelijkmaker nam Oranje de overhand en dacht even een strafschop te krijgen nadat Memphis Depay onderuit werd gehaald, maar de VAR draaide dat terug. Daarna was Oranje en met name Depay nog dicht bij de overwinning, maar uiteindelijk bleef het 1-1 in Amsterdam.