Ook Kremlin ontkent vermeende vergiftiging Abramovich

Het Kremlin ontkent berichten over de vermeende vergiftiging van de Russische oligarch Roman Abramovich bij een eerdere onderhandelingsronde tussen Rusland en Oekraïne. "Dit is onderdeel van een informatiecampagne, onderdeel van informatiesabotage, dit is onderdeel van een informatieoorlog", zegt Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov volgens het Interfax-agentschap. "Deze berichten zijn absoluut niet waar."

Maandag verwierp Oekraïne al een bericht van de Amerikaanse krant "Wall Street Journal", dat enkele weken geleden naast Abramovich ook leden van de Oekraïense delegatie werden vergiftigd. Dinsdag schreef de New York Times, daarbij verwijzend naar een Amerikaanse inlichtingenbron, dat de zaak van Abramovich een gewone voedselvergiftiging leek te zijn.

Peskov bevestigde wel de aanwezigheid van Abramovich bij de nieuwe ronde van Russisch-Oekraïense vredesbesprekingen in Istanbul vandaag. "Abramovich speelt een rol bij het faciliteren van contacten tussen de Russische en Oekraïense partijen", zei hij. De miljardair is echter geen officieel lid van de Russische delegatie, maar moet zorgen voor "een beter contact" tussen beide partijen.