FOK! Wat een weer: wat minder zacht

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het overwegend bewolkt met in het Waddengebied een enkele spat regen. In het midden en oosten komt lokaal (dichte) mist voor. Nevel en mist lossen in de loop van de ochtend op en in de middag breekt vooral in het midden en later ook in het noorden de zon regelmatig door. In het zuiden blijft de bewolking overheersen en later in de avond maakt het zuiden van Limburg kans op wat regen. De maxima liggen tussen 8°C op de Wadden tot lokaal 15°C in het zuiden. De noordoostenwind is zwak tot matig, aan de westkust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar matig of vrij krachtig, 4 tot 5 Bft.

In de nacht naar woensdag is het in het zuiden bewolkt en kan in het uiterste zuiden eerst nog regen vallen. In het midden komen enkele opklaringen voor, is het nevelig, maar droog. In het noorden neemt de bewolking en kans op een enkele bui in de loop van de nacht toe. De temperatuur heeft een minimum omstreeks 3 graden, maar tijdens opklaringen in het midden en oosten kan het tot rond het vriespunt afkoelen. De noordoostelijke wind is boven land meest zwak en aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft.

Woensdag overdag komen wolkenvelden voor en is er kans op een enkele bui. In de middag komt van het noorden uit steeds vaker de zon tevoorschijn. De maximumtemperatuur ligt rond 9 graden. De wind is noordelijk en zwak tot matig boven land, langs de westkust soms vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)

Wat zon, wat wolkjes, wat water, wat een weer! (Foto: DJMO)
Wat zon, wat wolkjes, wat water, wat een weer! (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!