Trainingen GP Saoedi-Arabië: drie keer Leclerc op één, Verstappen op twee

Het weekeinde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft nogal wat discussie opgeleverd voor er überhaupt gekwalificeerd is. Door een raketinslag op vrijdag, verband houdend met de jarenlange verwoestende strijd die Saoedi-Arabië in buurland Yemen voert, was er even twijfel of alles wel door kon gaan. Men kreeg te horen dat geld boven alles stond en men hun hoofd moest houden het gewoon veilig was en dus kwam iedereen weer in actie.

De drie vrije trainingen zorgden voor een overzichtelijk verhaal wat betreft de toppers: Charles Leclerc was op vrijdag de beste in de eerste training, Max Verstappen zette zijn Red Bull op 0,116 seconden van de Ferrari neer. In de tweede training was de Monegask wederom de sneslte, dit keer stond Verstappen 0,140 seconden bij hem vandaan. De derde en laatste training leverde opnieuw de snelste tijd op voor Leclerc en wederom stond Verstappen op plek twee, dit keer op slechts 0,033 seconden.

De derde plek ging in de eerste training op 0,312 seconden naar Valtteri Bottas in zijn Alfa Romeo, voor de Ferrari van Carlos Sainz. In training twee was Sainz op 0,246 seconden de nummer drie, voor Verstappen's teamgenoot Sergio Perez, en in training drie was het de Mexicaanse Red Bull-rijder die op 0,098 seconden plek drie in beslag nam, nu dan juist voor Sainz.

Mercedes heeft nog geen topweekeinde: Lewis Hamilton noteerde de negende, vijfde en elfde tijd, George Russell kwam uit op posities vijftien, zes en veertien. De volledige resultaten van de vrije trainingen zijn hier te vinden, de kwalificatie begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.