Uruguay en Ecuador plaatsen zich voor WK

Uruguay en Ecuador hebben zich geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Bij het al geplaatste Brazilië droeg Ajacied Antony met een assist bij aan een 4-0-zege op Chili.

Het Uruguay van Luis Suárez won op eigen bodem met 1-0 van Peru door een doelpunt van Giorgian de Arrascaeta. Het was genoeg om zich van een plek in de top vier van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep te verzekeren. Uruguay heeft nu 25 punten en kan met nog één duel te gaan niet uit de top vier zakken. Peru staat nu op 21 punten en staat nu vijfde. De vijfde plek geeft recht op intercontinentale playoffs. 

Chili ging in Brazilië met 4-0 onderuit tegen het gastland. Ajax-aanvaller Antony, die zondag tegen Feyenoord nog een lichte blessure opliep, had voor het eerst een basisplaats bij de Goddelijke Kanaries. Hij gaf net voor het rustsignaal de assist bij de 2-0 van Vinícius Júnior. De andere goals werden gemaakt door Neymar, Philippe Coutinho (ze benutten allebei een penalty) en Richarlison.

Ecuador verloor met 3-1 bij Paraguay, maar profiteerde van de nederlagen van Peru en Chili en is eveneens zeker van een plaats in de top vier. Ook Ecuador heeft 25 punten. De strijd om plaats vijf en daarmee een plek in de play-offs gaat met nog één speelronde te gaan tussen Peru (21 punten), Colombia (20 punten) en Chili (19 punten). Over vijf dagen is het Peru - Paraguay, Chili - Uruguay en Venezuela - Colombia.