WK-kwalificatie Oceanië: Corona doet teams afzeggen & Nieuw-Zeeland eenvoudig door

Als laatste continent is ook het Oceanisch kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voetbal begonnen. De eerste ronden hadden al lang gespeeld moeten zijn, maar door corona werden die wedstrijden uitgesteld. Het Oceanisch kwalificatietoernooi wordt nu uiteindelijjk gespeeld in Doha. 

Corona gooide echter voor twee teams roet in het eten. De Cook Eilanden en Vanuatu moesten afhaken vanwege coronauitbraken in beide selecties. In groep A bleven twee teams over. Solomon Eilanden won met 3-1 van Tahiti en is daarmee groepswinnaar. Beide teams zijn wel door naar de halve finales. 

In groep B zaten Nieuw-Zeeland, Papua New Guinea, Fiji en Nieuw Caledonië mee. Nieuw-Zeeland won de groep. Na een zuinige 1-0 zege op Papua New Guinea werd vervolgens Fiji met 4-0 en vandaag Nieuw-Caledonië met 7-1 verslagen. Om de laatste halvefinaleplaats ging het tussen Fiji en PNG. Het laatstgenoemde land won uiteindelijk met 2-1 en maakt nog kans op het WK. 

Zondag zijn de halve finales. Solomon Eilanden tegen PNG en Nieuw-Zeeland treedt aan tegen Tahiti. Alleen winnaar van het Oceanisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor een playoff tegen de nummer vier van Noord- en Midden Amerika.