NASCAR: Vijf races, vijf winnaars na chaotisch slot op verbouwd Atlanta

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de verbouwde Atlanta Motor Speedway werd de vijfde race van het Cup Series-seizoen verreden. De baan in Atlanta werd dusdanig verbouwd dat het een soort kleine superspeedway is geworden en dat zorgde voor stevig racen op zeer hoge snelheden.

Chase Briscoe en Ryan Blaney startten op de eerste rij, Joey Logano en Kyle Busch vertrokken van rij twee. Na een ronde of 25 zorgde een stevige crash van Noah Gragson voor een eerste caution, Ross Chastain nam vervolgens de touwtjes in handen...tot hij vanaf de koppositie tegen de muur klapte. Het werd nog erger, want tijdens de caution werd tijdens de werkzaamheden aan zijn auto in de pitstraat getankt, en dat mag niet: twee ronden straf.

Na de herstart ging het anderhalve seconde goed, tot Austin Dillon en Kyle Busch voorin in de clinche raakten - in het achterveld liep ook Austin's broertje Ty veel schade op. De eerste stage werd onder geel afgerond en werd gewonnen door William Byron, voor Denny Hamlin en Daniel Suarez. In de tweede stage reed men aanvankelijk lekker door, tot Tyler Reddick voorin het veld een klapband kreeg, de muur in spinde en een kleine kettingreactie ontketende.

Ricky Stenhouse had de touwtjes in de tweede stage lange tijd keurig in handen, maar aan het einde van de stage ging het fout: zijn rechterachterband klapte en Stenhouse spinde aanvankelijk zonder verdere schade, tot Austin Cindric er bovenop klapte. Na de herstart hadden Blaney en Kyle Larson de leiding in handen, maar Larson werd van achteren aangetikt door Denny Hamlin en ging hard in de rondte: caution - Blaney kon ondertussen de stagewinst bijschrijven.

Met Suarez en de teruggekeerde Chastain voorop konden de laatste dik honderd ronden beginnen, waarin het er relatief goed aan toe ging. Een kleine dertig ronden voor het einde kreeg Todd Gilliland in het middenveld een klapband, waardoor hij naar binnen schoof en de uitwijkende Cody Ware hard de muur in ramde: caution. De boel werd opgeruimd en met Byron en Bubba Wallace voorop konden we weer door, negentien ronden voor het einde.

Een forse spin van Aric Almirola zorgde snel voor een kortstondige caution, maar voorin veranderde weinig richting de herstart. Byron hield de eerste plek vast, Wallace begon de druk meer en meer op te voeren en ook Blaney en Chastain zaten er nog volop bij. In de slotronde kwam Chastain naar voren, terwijl Blaney en Briscoe de muur schampten en terugvielen. Byron hield ondertussen vol en dat bleef zo: hij werd de vijfde winnaar van het jaar, een paar posities achter hem gingen onder meer Wallace en Justin Haley nog eens hard de muur in.