FOK! Wat een weer: elke dag wat frisser

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!  

Gistreren was de warmste dag van de week. We gaan vanaf nu alleen maar bergafwaarts helaas. Het gaat echter niet zo heel snel, maar de eerste deukjes zien we vandaag al verschijnen. Uiteindelijk komen we op zondag uit beneden de 10 graden en dat gaan we merken. De kans op neerslag blijft eerst nog vrij klein en neemt pas in de nieuwe week wat toe. Pas nog weer later zou er wat meer regen kunnen gaan vallen, maar dat is nog heel ver weg.

Gister was vrijwel heel Europa zonnig. Echter in Spanje en deels ook in Portugal was het het hek van de dam, tot op het bizarre af. Op het meetpunt Castell de Castells is deze maand sprake van een ware zondvloed. Tot vanochtend was daar rond de 600 mm gevallen. De normale jaarsom aldaar is 620 mm. Dus in één maand viel er gewoon een jaar aan regen. Januari en februari leverde daar minder dan één mm op. Heel bijzonder, want daar is vandaag zeker nog wat bij gevallen. Ook de komende dagen blijven de buien daar nog aanwezig. Verder viel er langs een groot deel van de oost- en zuidkust ook royaal meer dan 150 mm. Ook dat is zeer extreem. Ook in Portugal was het behoorlijk nat, maar wel iets minder dan in Spanje.

In ons land is het vandaag al iets minder zacht met 12 tot 19 graden en ook duiken er wat wolkenveldjes op. De zon is echter nog wel de overheersende factor. Ook al stelt de wind nog niet veel voor, hij draait wel naar een noordelijke richting om daar voorlopig te blijven hangen en ook nog in kracht toe te nemen.

Enfin, zorgen voor later. Daar komen we later wel over te spreken. 

Nou, wegwezen dan maar weer.  


Zonsopkomstmet (Foto: qltel)
Wat nevel en een opkomende zon in de vroege ochtend. (Foto:qltel)

Fietsen in Drenthe (Foto: Pukeko)
Van een zonsopkomst naar de middagzon. Pukeko genoot van het heerlijke weer in Drenthe. (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!