Colbrelli zakt in elkaar na sprint in eerste etappe Ronde van Catalonië, Matthews wint de rit

Michael Matthews heeft de eerste etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër van Team BikeExchange-Jayco was de snelste in de massasprint voor Sonny Colbrelli. Colbrelli werd nog wel tweede in de massasprint, maar zakte na de finish in elkaar. Op de Italiaan werd volgens verschillende media door het medische team ter plaatse hartmassage toegepast en daarna is de Europees kampioen van Bahrain Victorious afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is wel weer bij bewustzijn.

De eerste etappe in de Ronde van Catalonië was in een etappe van 172 kilometer met start en aankomstplaats in Sant Feliu de Guíxols. Onderweg waren er verschillende beklimmingen, maar uiteindelijk zou het op een massasprint uitdraaien in de eerste rit van de Catalaanse rittenkoers.

Daarin was Matthews de snelste, voor Colbrelli. De Australiër boekte zijn eerste zege in twee jaar tijd. Na de finish zakte Colbrelli in elkaar. Bij de Europees kampioen werd door het medische team direct hartmassage toegepast. Colbrelli zou bij bewustzijn zijn en hebben gepraat.

Volgens zijn wielerploeg is Colbrelli in stabiele toestand naar het ziekenhuis in Girona overgebracht, waar hij nader wordt onderzocht.