Verstappen: "Het was vandaag extreem lastig"

De openingsrace van het Formule 1-seizoen verliep niet zoals Max Verstappen wenste. Lange tijd reed de Nederlander rond op de tweede plaats maar hij kon koploper Charles Leclerc slechts sporadisch bedreigen. Mechanische problemen gooiden definitief roet in het eten in een race die al van meet af aan moeizaam verliep voor de wereldkampioen.

"Het was sowieso een moeilijke wedstrijd. We hadden niet de balans die we vrijdag hadden en de auto was heel moeilijk om mee te rijden. Als ik teveel pushte werden de remmen weer te warm, dus moest ik weer liften. De strategie was ook niet helemaal top, dus daar moeten we naar kijken. Twee keer had ik de leiding kunnen overnemen, maar doordat mij verteld werd dat ik de eerste ronde na de pitstop rustig moest rijden, kon ik de leiding niet pakken. De volgende keer zal ik meer op mijn gevoel af gaan", aldus de Red Bull-coureur na de race, zo lezen we op Verstappen.nl.

De problemen zorgden voor berusting in zijn tweede plaats bij Verstappen maar uiteindelijk gleed ook dat uit zijn handen. "Je ligt nog steeds tweede, wat nog altijd goed is om het seizoen mee te beginnen, maar na de laatste stop had ik wat problemen met het stuur. Het stuur zat de hele tijd vast en ik moest veel kracht zetten om een beetje beweging erin te krijgen. Hoe harder ik ging, hoe meer problemen ik daarmee had. Er was bijna niet mee te rijden. Na de herstart, toen ik klaar was met vechten met Carlos, dacht ik 'als we hier nog tweede worden dan hebben we een super resultaat met al deze problemen', alleen daarna kreeg ik nog een probleem waarbij het leek of er geen benzine naar de motor kwam. Daardoor sloeg de auto ook af en was het klaar."

"Het was vandaag extreem lastig. Dat we vandaag met twee auto’s uitvallen en geen punten scoren is vanuit onze kant natuurlijk dramatisch. Het kan iets heel kleins zijn, maar op dat soort dingen kun je een kampioenschap verliezen, want het zijn natuurlijk hele dure punten", zo besloot Verstappen zijn analyse na afloop.