Uitslag Ajax - Feyenoord

Dankzij twee goals in de slotfase heeft koploper Ajax de klassieker tegen Feyenoord gewonnen. Lange tijd keken de Amsterdammers tegen een achterstand, maar draaide een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Feyenoord begon goed aan het duel tegen Ajax en binnen tien minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Na een snelle uitval kreeg eerst Guus Til de kans om Feyenoord op voorsprong te zetten. De aanvallende middenvelder stuitte nog op André Onana, maar uit de rebound kopte Luis Sinisterra. Na de openingstreffer kwam Ajax langzaam aan in de wedstrijd en het eerste echte wapenfeit kwam via Steven Berghuis met een schotje van afstand.

Uit de tweede mogelijkheid kwam Ajax op gelijke hoogte. Feyenoord-doelman Ofir Marciano kon nog met moeite redden op een schot van Ryan Gravenberch, maar vanuit een rebound kon Sebastian Haller de 1-1 binnenschieten. Lang kon Ajax niet genieten van de gelijkmaker, want bij een ingooi liep Ajax te klungelen, waarna Feyenoord optimaal profiteerde dankzij Til die de 1-2 bal binnen legde.

Nog in de eerste helft kreeg Feyenoord nog een goede mogelijkheid via Cyriel Dessers. De Belgische spits zag echter zijn ploeggenoot Jens Toornstra over het hoofd, die volledig vrij stond.

De tweede helft begon nogal matig. Ajax leed veel balverlies en kon weinig creëren, waardoor Feyenoord in het eerste deel van de tweede helft makkelijk overeind bleef. De eerste kans in de tweede helft was voor Juriën Timber. De centrale verdediger kopte echter op de lat nadat eerst Marciano mis taste. Daarna kreeg ook Brian Brobbey nog een uitstekende kopkans, alleen kopte hij die hopeloos naast.

De 2-2 kwam er alsnog en wel uit een vrije trap van Tadic vanaf rechts. De Serviër verraste Marciano met een hoge bal in de verre hoek. En in de slotfase maakte Antony ook nog de 3-2, waarmee de drie punten in Amsterdam bleven. De Braziliaan kreeg net voor tijd nog wel een tweede gele kaart.