Pourchaire wint F2-hoofdrace in Bahrein, Verschoor buiten de punten

De eerste hoofdrace van het Formule 2-seizoen is zondag afgewerkt op het Sakhir International Circuit in Bahrein. Daarmee is het programma ook gereed voor de hoofdmoot van het weekeinde: de Grand Prix van Bahrein in de Formule 1.

Jack Doohan vertrok van poleposition, met Theo Pourchaire naast hem en Jüri Vips met Logan Sargeant op de tweede rij - Richard Verschoor vertrok vanaf de negende plek. Vips pakte bij de start de leiding, Ralph Boschung schoof sterk naar voren en pakte plek twee, voor Doohan en Pourchaire. Liam Lawson reed op plek vijf, gevolgd door Callan Williams, de enige man in de top-6 die gestart was op de zachte banden.

Een stilvallende Frederik Vesti bracht de safety car de baan op, bij de herstart werd Boschung teruggepakt door Doohan. Marcus Armstrong begon lekker op gang te komen, via Williams en Lawson reed hij zich naar plek vier - Boschung viel intussen terug naar plek zeven. Na dertien ronden waren Boschung en Sargeant de eerste van de heren voorin die nieuwe banden kwamen halen, leider Vips kwam een ronde later en ook Pourchaire en Lawson kwamen naar binnen.

De stop van Vips ging niet lekker, hij kwam ruim achter Pourchaire, Lawson en ook Boschung terecht. Doohan en Williams maakten hun stop nog een ronde later en bij Doohan pakte dat niet lekker uit: bij het uitrijden van de pitstraat tikte hij zijn voorvleugel kapot op de auto van Pourchaire. Halverwege de race reed alleen Ayumu Iwasa nog op zijn originele band, de heel vroeg gestopte Felipe Drugovich had de tweede plek in handen, voor Pourchaire, Lawson, Boschung, Armstrong en Vips.

Iwasa kwam met dertien ronden te gaan naar binnen, Pourchaire nam Drugovich te grazen en pakte de leiding over. Ook Lawson reed voorbij Drugovich, die langzaam uit moest kijken voor de snel rijdende Vips. De Est sloot inderdaad weer aan en met zeven ronden te gaan pakte hij de derde plek, terwijl Drugovich langzaam maar zeker met verslechterende banden te maken kreeg.

In de strijd om de laatste puntjes hadden Verschoor en Roy Nissany het aan de stok, waarbij de Israëliër keer op keer bijzonder agressief rijgedrag vertoonde. Daardoor ontstond een flink groepje, waarbij het uiteindelijk Enzo Fittipaldi was die Verschoor in de rondte tikte én zijn eigen voorvleugel sloopte, grotendeels dankzij het constante ophouden en gevaarlijk rijden van Nissany.

Het een en ander zorgde voor een safety car-situatie, waar Dennis Hauger en Williams even handig van gebruik dachten te maken door een extra pitstop te maken. Dat liep net even anders: bij zowel de Noor als de Brit zat het linkervoorwiel niet vast, Williams trok zelfs de halve stellage mee bij het wegrijden. Met twee ronden te gaan kwam de safety car weer binnen, met Pourchaire, Lawson en Vips voorop.

In de voorlaatste ronde werd ineens beslist dat het de laatste ronde van de race was en zo ging de overwinning naar Pourchaire, voor Lawson en Vips, gevolgd door Boschung, Armstrong en Drugovich op de zesde plek.