Meesterlijke MotoGP-zege voor Oliveira in nat Indonesië

Op het Mandalika Street Circuit op Lombok is de eerste Grand Prix van Indonesië in de MotoGP sinds 1997 verreden. Dat had wat voeten in de aarde, want richting de start van de race begon het te hozen en te onweren, dus moest er een tijdje gewacht worden.

Na vijf kwartier uitstel begon de race met wereldkampioen Fabio Quartararo op zijn Yamaha op de eerste startrij en Ducati-rijders Jorge Martin en Johann Zarco naast hem. Op rij twee stonden de KTM van Brad Binder en nog twee Ducati's: die van WK-leider Enea Bastianini en Francesco Bagnaia, gevolgd door Miguel Oliveira's KTM, de Suzuki van Alex Rins en regenspecialist Jack Miller's Ducati.

Quartararo kende een sterke start en pakte de leiding, voor de bijzonder rap vertrokken Oliveira en Miller. Rins sloot aan, met Martin, Zarco, Franco Morbidelli, Bagnaia en Pol Espargaro ook nog in de top-10. Al na de eerste ronde knalden Oliveira en Miller op snelheid voorbij Quartararo, die probeerde aan te sluiten bij de Australiër op de Ducati.

Na een paar ronden kreeg Quartararo had flink lastig, ook Rins en Zarco gingen hem voorbij. Voorin had Miller de leiding in handen gepakt, maar een dikke ronde later sloeg Oliveira weer terug. In ronde acht ging Martin vanaf de zevende plek onderuit, nadat hij weg gleed op een klein riviertje dat over de baan stroomde.

Oliveira reed ondertussen soepel weg bij Miller, die op zijn beurt Zarco achter zich aan begon te krijgen. Quartararo duelleerde met Rins om de vierde plek, Morbidelli reed daar in zijn eentje achter en Luca Marini reed op een prima achtste plek. Het gevecht om plek twee werd alsmaar steviger en met vijf ronden te gaan waren het Miller, Quartararo en Zarco die de strijd met elkaar aan gingen.

Quartararo reed toch de sterkste in dat groepje en reed zich wat los van Zarco en Miller, maar Oliveira was te ver weg en de Portugees pakte een meesterlijke overwinning. Quartararo reed naar plek twee, Zarco completeerde het podium, voor Miller, Rins, Mir, Morbidelli, Brad Binder, Aleix Espargaro, Darryn Binder, Bastianini en Pol Espargaro.