FOK! Wat een weer: iets minder zon

winterbanner

De dag start in het noorden zonnig en droog. In het midden en vooral het zuiden zijn er wolkenvelden en valt er plaatselijk regen of mogelijk zeer lokaal wat natte sneeuw. In de middag en avond volgt er van het zuiden uit een zone met dikkere bewolking en op meerdere plaatsen wat regen. Daarachter wordt het droog en klaart het op, met uitzondering van het uiterste oosten. Het wordt 9°C in het zuidwesten tot lokaal 13°C in het oosten. De oostelijke wind is in de ochtend overwegend matig en aan zee (vrij) krachtig, 5-6 Bft. In de middag neemt de wind in het zuiden en midden af naar zwak uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar maandag is het in het oosten bewolkt en daar kan nog wat lichte regen vallen. Elders is het helder en droog waarbij een mistbank mogelijk is. Minima lopen uiteen van rond het vriespunt in opklaringen tot een graad of 5 in het uiterste oosten. De wind draait geleidelijk naar zuidoost en is zwak, aan zee matig.

Maandagochtend lossen de lokale mistbanken op en is het zonnig. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken, die in de avond weer oplossen. Maxima lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot lokaal 19°C in het zuidoosten van het land. Er staat een zwakke zuidelijke wind, op de stranden komt de wind in de middag vanaf zee. (Bron: KNMI)

 Molenstein (Foto: DJMO)
Prachtig wandelweer: Nootje oké! (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!