Uitslag Go Ahead Eagles - sc Cambuur

Go Ahead heeft vanavond in eigen huis Cambuur verslagen. In Deventer was Go Ahead met 3-0 te sterk.

In de openingsfase van de wedstrijd was Go Ahead de betere ploeg. Go Ahead zette druk op de verdediging van Cambuur maar dat leverde nog geen echte kansen op. In de 25e minuut kwam Go Ahead op voorsprong. Kramer verlengde de bal met zijn hoofd en via de borst van Cambuur-speler Hoedemakers gaat de bal het doel in. Elf minuten later was het 2-0. Brouwers kopte raak uit een vrije trap van Kuipers. 2-0 was ook de ruststand.

Er veranderde weinig aan het spelbeeld in de tweede helft. Go Ahead controleerde het tempo terwijl de Friezen moeite hadden om in de buurt van het strafschopgebied te komen. In de 77e minuut werd de wedstrijd beslist. Deijl wist de bal voor de voeten van de verdediging van Cambuur weg te grissen en vervolgens rondde hij af.