Hamilton: "Erg blij met de vijfde plek"

Ondanks dat Lewis Hamilton zeven tienden moest toegeven op de snelste man Charles Leclerc is de Brit naar eigen zeggen toch blij met de vijfde plek. Het team van Mercedes kwam overduidelijk snelheid te kort om mee te vechten om de pole in Bahrein. Na de problemen tijdens de wintertests is de zevenvoudig wereldkampioen blij met de progressie dat zijn team heeft geboekt.

"Ik ben simpelweg erg blij met de kwalificatie vandaag. Zeker gezien onze problemen afgelopen weken. De wagen is een nachtmerrie om te besturen, maar we hielden ons hoofd koel en bleven hard werken. Ondanks alle moeilijkheden bleven we positief. Ik ben erg trots op iedereen in het team", verklaart de Brit na afloop van de kwalificatie in Sakhir.

Hamilton verwacht morgen niet de strijd met de wagens voor hem aan te kunnen gaan. De zevenvoudig wereldkampioen erkent dat zijn Mercedes snelheid tekort komt: "We zullen niet het gevecht met Red Bull en Ferrari aan kunnen gaan. Ze waren gisteren een seconde sneller dan wij op racepace. Dus ik zal voornamelijk vechten met de coureurs achter mij"