Vitesse na laat tegendoelpunt uitgeschakeld in Europa

Vitesse heeft donderdagavond niet kunnen stunten tegen AS Roma en is uitgeschakeld in de Conference League. Lange tijd leek Vitesse op weg naar de verlengingen in Roma, maar in de 90ste minuut zorgde Tammy Abraham ervoor dat het mooie Europese avontuur van Vitesse eindigde.

Vitesse had de heenwedstrijd thuis met 0-1 verloren van AS Roma en daardoor moest Vitesse in Rome op zoek naar minimaal één doelpunt om een verlenging af te dwingen. Na een kwartier in de tweede helft zorgde Maximilian Wittek met een prachtige treffer daarvoor. De linkervleugelverdediger trapte een volley geweldig binnen en was het alweer zijn vijfde doelpunt in Europees verband dit seizoen.

Vitesse leek op weg naar verlengingen, zeker omdat AS Roma niet kon overtuigen. Toch besliste Roma uiteindelijk de wedstrijd binnen 90 minuten na een doelpunt van Tammy Abraham. De Engelse spits tikte de bal binnen op aangeven van Rick Karsdorp.

Door de late treffer van AS Roma is Vitesse uitgeschakeld en blijven alleen nog Feyenoord en PSV over in Europa na eerdere uitschakeling van Ajax en AZ.