PSV eenvoudig door naar laatste acht Conference League na ruime zege tegen Kopenhagen

PSV heeft donderdagavond ten koste van FC Kopenhagen de kwartfinale van de Conference League gehaald. In Kopenhagen wonnen de Eindhovenaren met 0-4 en dat was ruim voldoende voor een plek bij de laatste acht van de Conference League. Tegenvaller voor PSV was wel dat Cody Gakpo geblesseerd uitviel.

PSV kwam al na tien minuten op voorsprong. Op aangeven van Mario Götze zorgde Eran Zahavi voor het openingsdoelpunt. PSV was de gehele eerste helft de betere ploeg en voor rust zouden de Eindhovenaren de score verdubbelen. Uit een voorzet van Philipp Max tikte Götze de 0-2 binnen.

Ook in de tweede helft domineerde PSV, al kreeg de ploeg nog wel een flinke tegenslag te verwerken: Cody Gakpo werd uit de wedstrijd geschopt door Denis Vavro, die slechts geel kreeg. De PSV-aanvoerder verliet het veld met een gekwetste enkel. In de slotfase kwam PSV niet meer in de problemen, zoals de ploeg dat eigenlijk de hele wedstrijd niet kwam. Zahavi maakte zijn tweede doelpunt van de avond na een vlot lopende aanval en in blessuretijd werd het nog 0-4 dankzij Noni Manueke.