Bauhaus sprint naar ritzege in Tirreno-Adriatico; eindzege voor Pogacar

De slotrit in Tirreno-Adriatico is gewonnen door Phil Bauhaus. De 27-jarige Duitser was de snelste in een massasprint. De eindzege voor Tadej Pogacar kwam in de slotetappe nooit in de problemen en schreef voor de tweede jaar op rij de Italiaanse rittenkoers op zijn naam.

De zevende en laatste etappe van Tirreno-Adriatico was er een voor de sprinters. In het begin lagen er nog enkele kleine beklimmingen op het parcours, maar de laatste tachtig kilometer waren volledig vlak. Een mooie kans voor de sprinters.

Die ploegen lieten die kans ook niet onbenut. Nadat een vroege kopgroep werd ingerekend kon er gesprint worden in San Benedetto del Tronto. Daarin was Phil Bauhaus de snelste voor Giacomo Nizzolo, en Kaden Groves. Olav Kooij die in de eerste twee massasprints naar het podium reed kwam ditmaal niet verder dan een achtste plaats.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Tadej Pogacar voor de tweede maal in zijn carriere de Tirreno-Adriatico op zijn naam. De Sloveen won voor Jonas Vingegaard en Mikel Landa. Thymen Arensman reed naar een knappe zesde plaats in de Italiaanse rittenkoers.