Hamilton: "We kunnen niet strijden om overwinningen"

Hoewel Mercedes vaker de rol van de underdog verkiest, verwacht Lewis Hamilton dat zijn team niet gelijk om de overwinningen mee kan doen en stelt dat er nog een hoop werk te verrichten valt. 

Het is welbekend dat de Formule 1-teams tijdens de wintertests niet het achterste van hun tong laten zien. Toch concludeert menig analist dat het team uit Brackley last had van wegliggingsproblemen. Vooral het zogeheten porpoising bleek een euvel te zijn. Hamilton tempert dan ook de verwachtingen: “Het is overduidelijk wat vroeg om conclusies te trekken, maar ik denk dat we op het moment niet in de positie zitten om races te winnen. De problemen zijn groter dan slechts wat aanpassingen aan de afstelling te verrichten”.

De Mercedes W12 van vorig jaar kende bij aanvang van het seizoen tevens enkele balansproblemen. Zo gedroeg de wagen zich volgens de Brit als een heuse diva. De problemen voor Mercedes waren tijdens het eerste raceweekend gedeeltelijk opgelost en de Brit pakte de overwinning in Bahrein, vlak voor Max Verstappen.

De zevenvoudig wereldkampioen vreest echter dat de problemen ditmaal een stuk complexer zijn en het team het lek minder snel boven krijgt: “Ik denk dat we dit keer voor een grotere uitdaging staan dan vorig jaar. Deze problemen zijn niet in een week op te lossen. Er is mij verteld dat we nog flink veel pace moeten vinden. Volgende week zullen we een beter beeld krijgen van onze snelheid, maar ik denk dat mensen verrast zullen zijn”.

Hamilton: "We kunnen niet strijden om overwinningen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Hamilton: "We kunnen niet strijden om overwinningen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)