Uitslag FC Groningen - NEC

FC Groningen heeft in een vooral boeiende eerste helft NEC verslagen. De Groningers zegevierden met 4-3.

Groningen kwam in de tweede minuut op voorsprong. Na een goede voorzet van Suslov kopte De Leeuw de 1-0 binnen. Tien minuten later maakte NEC gelijk nadat Akman de bal snoeihard in de bovenhoek ramde. De Nijmegenaren moesten in de achttiende minuut met een man minder verder nadat middenvelder met rood van het veld werd gestuurd na een lichte kopstoot. De thuisploeg profiteerde van de man meer situatie door in de 22e minuut weer op voorsprong te komen nadat Strand Larsen raak kopte. NEC liet zich echter niet uit het veld slaan en zeven minuten later stond het weer gelijk. Schöne krulde een vrije trap over de muur in de korte hoek. Even daarna kwamen de Nijmegenaren zelfs op voorsprong doordat Mattsson ongehinderd door het strafschopgebied dribbelde en vervolgens afrondde. Vijf minuten voor rust was het bijna weer gelijk na een omhaal van Strand Larsen, maar doelman Branderhorst wist net te redden.

NEC hield ondanks een man minder ook in de tweede helft stand tegen Groningen, ze waren zelfs sterker in de tweede helft. Via Mattsson en Verdonk kreeg NEC kansen op de score uit te breiden. Tien minuten voor tijd kwam Groningen toch weer op gelijke hoogte. Invaller Postema stond nog maar twee minuten op het veld toen hij de 2-2 binnen kopte op aangeven van Dankerlui. Het was ook Postema die in blessuretijd alsnog de drie punten in Groningen hield.