Pogacar heerst ook in Tirreno-Adriatico

Tadej Pogacar heeft nog maar eens duidelijk gemaakt wie de beste wielrenner is op dit moment. In de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico won hij met overmacht de koninginnenrit in de Italiaanse rittenkoers. Als zondag geen ongelukken gebeuren schrijft hij Tirreno-Adriatico op zijn naam.

De koninginnenrit in deze Tirreno-Adriatico bracht het peloton van Apecchio naar Carpegna, de trainingsklim van Marco Pantani. Vanuit de start werd er direct hard gekoerst en uiteindelijk zou er een kopgroep van negen ontstaan, met daarbij wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Op de eerste beklimming van de Monte Carpegna was de kopgroep al bijna ingelopen, alleen Quinn Simmons had nog een kleine voorsprong. Hij zou in de afdaling snel worden bijgehaald. Op dat moment zat Remco Evenepoel al niet meer bij de voorwacht van het peloton. Het Belgische talent moest op de eerste beklimming van de Carpenga al lossen.

In de technische afdaling zorgde het team van Mikel Landa voor stevig tempo, waardoor het peloton in meerdere stukken bracht. Tadej Pogacar zat altijd uitstekend in positie en op de laatste klim van de Carpengna reed hij iedereen uit het wiel. Niemand kon de beste wielrenner van dit moment volgen en reed alweer naar zijn zesde seizoenszege.

Pogacar won met meer dan één minuut voorsprong op Jonas Vingegaard en Mikel Landa. Dat is ook direct het algemeen klassement na zes etappes. Zondag staat nog een vlakke rit op het programma in Italië. Thymen Arensman hield knap stand in de bergrit en staat op een knappe zesde plaats.