PSV knokt zich in spektakelstuk tegen FC Kopenhagen naar gelijkspel

PSV heeft in de achtste finales van de Conference League tegen FC Kopenhagen met 4-4 gelijkgespeeld. Bij rust keken de Eindhovenaren nog tegen een 1-3 achterstand aan.

PSV begon slecht aan het duel tegen Kopenhagen. De pas 18-jarige Ísak Bergmann Jóhannesson opende al na zes minuten de score, nadat William Bøving kort daarvoor de paal had getroffen. Kopenhagen kreeg ook een goede kans op de 0-2, ditmaal bracht Joël Drommel redding. PSV kwam uit het niets op gelijke hoogte via een kopbal van Cody Gakpo, die een indraaiende voorzet raak kopte.

Ondanks de gelijkmaker van Gakpo kon PSV snel daarna weer in de achtervolging. Nadat Joey Veerman knullig de bal verspeelde aan Rasmus Falk kwam Kopenhagen via Pep Biel weer op voorsprong. Vlak voor rust werd het ook nog 1-3 voor Kopenhagen. Lukas Lerager kopte van zeer dichtbij vanuit een corner raak. Net voor die corner had Mauro Júnior nog de bal van de lijn gehaald.

PSV-trainer Roger Schmidt bracht halverwege Ritsu Doan en Eran Zahavi in de ploeg voor Madueke en Veerman. Doan zorgde vroeg in de tweede helft snel voor de aansluitingstreffer met een volley. Daarna kreeg PSV nog een vrij goedkope penalty, alleen wist Gakpo dat buitenkansje niet te benutten. Niet lang na de gemiste strafschop maakte Gakpo toch zijn tweede van de avond. Van dichtbij schoot de aanvoerder van PSV raak en het stond 3-3.

PSV leek op weg naar de zege, alleen na een breedtepass van Ibrahim Sangaré kon PSV weer in de achtervolging nadat Biel het cadeautje van PSV uitpakte en Kopenhagen op 3-4 zette. De Eindhovenaren wisten ook deze achterstand goed te maken, ditmaal zorgde Zahavi voor de gelijkmaker. De Israelische spits kopte raak uit een voorzet van Gakpo en zo werd een levendig duel in Eindhoven afgesloten met een 4-4 gelijkspel. Volgende week is de return in Kopenhagen.