Ritzege McNulty in Parijs-Nice na solo, Roglic neemt leiderstrui over van Van Aert

Primoz Roglic is de nieuwe leider in Parijs-Nice. De Sloveen van Jumbo-Visma nam de leiderstrui over van Wout van Aert, die in de eerste bergetappe liet lopen. De etappewinst ging naar Brandon McNulty, die deel uitmaakte van de vroege vlucht.

Vandaag stond de eerste bergetappe in Parijs-Nice op het programma. Vanuit de start werd er direct hard gereden en na twintig kilometer zou er een sterke kopgroep van tien renners ontstaan. In die kopgroep was er niemand gevaarlijk voor het klassement en kreeg het tiental de ruimte van het peloton. De voorsprong op het peloton was maximaal zeven minuten, waar Jumbo-Visma de controle had.

De kopgroep zou gaan strijden voor de dagwinst en op de Col de la Mûre bleek McNulty de beste klimmer te zijn. De Amerikaan zou met twee minuten verschil op Franck Bonnamour en Matteo Jorgenson, die ook deel uitmaakte van de kopgroep.

In de strijd om het geel werd duidelijk dat we een nieuwe leider zouden krijgen. Op de Col de la Mûre moest Van Aert de andere klassementsrenners laten gaan en zou de Belg van Jumbo-Visma meer dan 24 minuten verliezen. Op de laatste dag waren enkele aanvallen, waarvan de aanval van Daniel Felipe Martínez de belangrijkste was. De Colombiaan nam een kleine voorsprong, maar Primoz Roglic zette dat zelf recht en neemt daarbij de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Van Aert.

In het algemeen klassement heeft Roglic een voorsprong van 39 seconden op Simon Yates. Vrijdag staat een nieuwe heuveletappe op het programma in Parijs-Nice.