Magnussen vervangt Mazepin bij Haas

Kevin Magnussen neemt de plek van Nikita Mazepin over bij Haas F1 voor komend seizoen. De verbintenis met de Rus werd beëindigd naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne en de gestopte samenwerking met de sponsor van Mazepin.

Magnussen is geen onbekende van Haas, de Deen kwam van 2017 tot en met 2020 al uit voor het Amerikaanse Formule 1-team. In de vier seizoenen harkte hij 96 WK punten bij elkaar en twee vijfde plaatsen waren zijn beste resultaten bij het team van Gene Haas. In 2018 eindigde Magnussen op de negende plaats in de WK-stand.

"Ik ben ontzettend blij dat Kevin Magnussen terug is bij het Haas F1-team. Wanneer je kijkt naar een coureur die waardevol kan zijn voor het team, laat staan iemand met F1-ervaring, dan kom je uit bij Kevin. Het was een eenvoudige keuze. Hij is per direct beschikbaar en we kunnen hem meteen naast Mick Schumacher en Pietro Fittipaldi inzetten tijdens de test in Bahrein. Pietro gaat deze week eerst een halve dag rijden op donderdag, Mick en Kevin doen de rest voor de start van de Grand Prix van Bahrein", aldus teambaas Guenther Steiner in een verklaring.