Frontier Developments komt met F1 Manager 2022

Frontier Developments, de ontwikkelaar van verschillende management- en simulatiegames zoals Jurassic World, Planet Coaster en Elite: Dangerous, heeft zojuist F1 Manager 2022 aangekondigd.

F1 Manager 2022 bevat in principe drie lagen van strategie en management. Het hoofdkantoor, waarin je het beste personeel scout en inhuurt, en je financiën in de gaten houdt. Coureurs, engineers en ander belangrijk personeel in de Formule 1-wereld zullen volledig gelicentieerd zijn en dus hun eigen namen gebruiken. Verder zal je de fabriek moeten managen, waar de auto ontworpen en constant moet worden geüpdatet. Ontwikkel je je auto naar meer downforce of een hogere topsnelheid?

Als laatste moet je natuurlijk aanwezig zijn op het circuit tijdens de races. Jij beslist de pitsstrategie en bandenkeuzes. Wees ook voorbereid op flucuerende baanomstandigheden, dus hou de asfalttemperatuur en weerradar in de gaten. Wat verder opvalt is dat de logo's van zowel Formule 2 en Formule 3 ook op de website en in onderstaande trailer verschijnen. Het lijkt er dus op dat ook de juniorklasses aanwezig zullen zijn in F1 Manager 2022.

F1 Manager 2022 komt later dit jaar naar pc en PlayStation en Xbox-consoles.