Riiber toch weer de sterktste op noordse combinatie in Oslo

De World Cup op de noordse combinatie in het Noorse Oslo is zondag afgesloten met een tweede individuele wedstrijd. Het wedstrijdverloop was eens anders dan anders, maar uiteindelijk was de grote man ook nu weer het sterkst.

Het schansspringen leverde winst op voor Mario Seidl uit Oostenrijk, die weliswaar niet de sterkste langlaufer is, maar wel een fraaie 43 seconden bij elkaar sprong ten opzichte van de Noor Jarl Magnus Riiber en Seidl's landgenoot Franz-Josef Rehrl. Manuel Faisst uit Duitsland volgde op 47 seconden, twee tellen voor de verrassende Amerikaan Ben Loomis. Gevaarlijke mannen waren verder onder meer de Noren Espen Bjørnstad (+1:23) en Jens Lurås Oftebro (+1:24) en de Fin Eero Hirvonen (+1:36).

Op de langlaufski's hield Seidl het wel enige tijd vol, maar halverwege de tien kilometer sloten Riiber en Rehrl dan toch aan bij de Oostenrijker. Oftebro was ondertussen ook lekker bezig en lag na vijf kilometer op nog 44 seconden achterstand, met Faisst achter zich aan. Al snel haakte Rehrl toch af bij Riiber, terwijl Seidl de Noor ook moest laten gaan. Oftebro was in aantocht en kon de twee Oostenrijkers mogelijk op gaan rapen in de strijd om plek twee.

Riiber's overwinning kwam uiteindelijk toch niet meer in gevaar, een perfecte afsluiting van het weekeinde voor eigen publiek. Seidl wist zeer knap stand te houden en pakte de tweede plek, Oftebro nam Rehrl te grazen en completeerde het podium.