Skiester Worley boekt reuzenslalomzege in Lenzerheide

Tijdens de World Cup alpineskiën in het Zwitserse Lenzerheide stond zondag bij de vrouwen de reuzenslalom op het programma. Dat werd een spannende wedstrijd met vooral strijd tussen de toppers van het huidige seizoen.

Na de eerste run ging het in principe vrij duidelijk tussen drie dames: Sara Hector uit Zweden was de snelste, de olympisch kampioene werd op 0,11 seconden gevolgd door de Amerikaanse Mikaela Shiffrin en op 0,16 seconden stond Tessa Worley namens Frankrijk. De rest van het veld werd aangevoerd door de Sloveense Meta Hrovat, die met 0,75 seconden als enige nog minder dan één seconde achterstand had - de Italiaanse Federica Brignone stond op exact één seconde en Katharina Truppe uit Oostenrijk volgde op 1,07 seconden. Adriana Jelinkova haalde namens Nederland de finish van run één niet.

Met Michelle Gisin aan de leiding kwam Truppe in run twee naar beneden, maar de Oostenrijkse leverde zes plekken in. Brignone pakte met 0,95 seconden de leiding in handen en zag vervolgens hoe Hrovat, die prima onderweg was, de finish niet haalde na een nare val. Worley bleef wel overeind en ging met 0,29 seconden naar de leiding en een zekere podiumplek, Shiffrin had het moeilijk en kwam achter Brignone terecht. Hector mocht het afsluiten, maar ook zij kwam niet aan Worley's tijd: op 0,31 seconden werd ze derde, achter winnares Worley en nummer twee Brignone.