Uitslag NEC - AZ

In de jacht op de derde plaats heeft AZ goede zaken gedaan vandaag. Concurrent Feyenoord speelde gisteren gelijk, terwijl AZ vandaag wel de drie punten wist te pakken. In Nijmegen werd NEC met 1-3 verslagen en de Alkmaarders staan nu nog maar 1 punt achter Feyenoord.

AZ opende in de zesde minuut de score via Karlsson. Hij leek de bal te controleren met zijn arm maar de VAR keurde de goal goed. Naarmate de eerste helft vorderde gingen de Nijmegenaren beter spelen en vlak voor rust kreeg het loon naar werken. Guth kopte raak na een hoekschop.

NEC had in de tweede helft het overwicht maar het was AZ dat in de zeventigste minuut weer op voorsprong. Karlsson was opnieuw goud waard voor zijn ploeg door in de korte hoek raak te schieten. Zes minuten later besliste AZ de wedstrijd. Aanvankelijk kan Branderhorst nog redden, maar in de rebound schoof Evjen de bal binnen.

N.E.C. Nijmegen

1 - 3

AZ

44' Guth    8' Karlsson